Aiai .. Ik ben ziek

Dag mama’s en papa’s ..

 

Je zal het wellicht al gehoord hebben, onze Victor is ziek !!!

Maandag vonden we hem al snotterend, hoestend in de klas .. Hij had er warm en koud (koorts), had buikpijn en hoofdpijn, dus hebben we snel de dokter gebeld ..

 

We namen een kijkje in de dokterstas en keken waarvoor de instrumenten allemaal zouden dienen .. Het moeilijkste en leukste woord dat we leerden was “stethoscoop”, daar zijn ze al goed mee weg :)

 

We leren een leuk liedje “Dag Dokter” en spelen het liedje ook eens uit met poppenkast :)

 

Er wordt ook een verhaaltje verteld over “Lucas en de fotodokter” ..

Lucas is gevallen met zijn fiets en stoot zijn hoofd aan een steen .. Hij is eventjes bewusteloos (uitgelegd wat het wil zeggen) en papa neemt hem mee naar het ziekenhuis .. Daar verzorgt de verpleger zijn wonden en neemt de dokter een (röntgen)foto van zijn arm en hoofd .. Rond zijn hoofd doet de dokter een verband en zijn arm moet in het gips ..

Met dit verhaaltje, brengen we het skelet aan .. De kleuters leren dat er binnen in ons, ook nog iets zit nl beenderen, een skelet .. Dat zorgt ervoor dat we kunnen lopen, spelen, klimmen, .. dat maakt ons sterk ..

We bekijk ook echte röntgenfoto’s en raden van welk lichaamsdeel de foto zou gemaakt zijn .. Samen met de kleuters, stellen we ons reuzeskelet samen en knutselen ook eentje met oorstokjes :)

 

De rest van de week vullen we pillendoosjes door te tellen, maken we siroop met de druppelaars (tellen van druppeltjes), experimenteren we met druppelaars en spuitjes, spelen in de apotheek (winkel) en spelen doktertje in het ziekenhuis (poppenhoek) ..

Donderdag krijgt Victor er ook nog de windpokken bij .. Aiaiaiaiaiai ..

Dan kijken we welke Victor er de meeste / minste en veel / weinig windpokken heeft en proberen ook zelf windpokken te druppelen :)

 

We spelen nog een pleister en verbandenspel en sluiten de week af met een filmpje : Het kabouterziekenhuis ..

Tot de volgende keer !!! Juf Shenandoah