Overal eitjes met Pasen!

Hallo iedereen!

De voorbije week werkten we in de klas rond het thema eieren met Pasen.
We laten jullie graag zien wat we allemaal hebben gedaan.

Maandagmorgen kregen we bezoek van drie kakelende kipjes!
Ze hadden heel bijzondere eieren gelegd! Fopeitjes met allerlei kleuren, tekeningen en figuren. Sommigen hadden een lintje en anderen niet.
De eitjes met een lintje gebruikten we om onze paasboom te versieren. Met de overige eitjes mochten we in de maistafel spelen!

Dinsdagmorgen hadden onze drie kipjes opnieuw eitjes gelegd. Deze keer waren het eieren met stippen!
Zo mochten we ook stippen op een reuzeei schilderen terwijl we ondertussen een stippenlied meezongen:

Rode stippen op een ei
en een mooie strik er bij!
Ik heb een ei voor jou en een ei voor mij,
welke kleur kies jij?

We schilderden ook voor ons paasmaandje en we speelden ook in de hoekjes van de klas.

Woensdagmorgen hadden we opnieuw eitjes van de kipjes.
We waren vol ongeduld aan het wachten op eitjes om op te eten en deze keer hadden de kipjes echte eitjes voor ons gelegd. Twee witte en een bruin ei. We mochten raden welk eitje door welk kipje werd gelegd en dat wisten we snel! En dan mochten we eitjes smullen! Mochten we er zo in bijten? Nee hoor, we maakten de eitjes klaar op het vuur! We vonden ons zelfgemaakt roerei heerlijk en daarom bakten we nog een tweede keer eitjes in de pan! Opnieuw smulden we alles op! Mmmm, heerlijk!

We speelden ook in de hoekjes en schilderden verder aan onze paasmandjes!

Donderdag had onze bruine kip een verhaal mee over zichzelf. Het verhaal: ‘Kom uit je ei, kleintje!’. Mama kip probeert van alles om haar kleintje te kunnen zien, wiegen, er voor koken, het begraven en water geven, een dekentje breien, … Mama kip is dan zo uitgeput van te proberen dat ze moe in slaap valt dicht bij haar ei. Mama kip wordt dan wakker gemaakt door haar eitje dat langzaam breekt! Daar is haar kleintje!
En ja hoor, onze kippetjes hadden deze keer geen ei gelegd maar het bruine kippetje had haar drie kleintjes meegebracht! Wat fijn zo drie kleine kuikentjes op bezoek!

We konden na de middag even fietsen. We sloten de dag af met een luisterspel. Waar konden we de kip horen kakelen? Dat vonden we super!

Vrijdag hadden de kippetjes opnieuw allerlei eitjes gelegd! We hadden ook twee mandjes, een grote mand en een klein mandje. We sorteerden de eitjes dan ook en legden alle grote eieren in de grote mand en alle kleine eitjes in het kleine mandje.

We werkten onze paasmandjes af en genoten van het mooie weer!
Dat was best vermoeiend :)
We sloten onze dag en ook onze week af in ons kringetje en maakten ons klaar om naar huis te gaan!

Een hele fijne vakantie voor jullie allemaal!
We duimen voor mooi weer! Tot dinsdag na de vakantie!

Kleuren mengen!

De rupsen van het eerste leerjaar zijn reeds begonnen met het thema “Anders” dat heel nauw aansluit bij het jaarthema van de school. Zo maakten wij kennis met mensen uit andere landen. Mémé Anna is de oma van Do en woont in Congo. Zij kan heel goed lopen en houdt van koken. Fatima is een vrouw uit Marokko. Zij houdt van heel veel kleuren en maakt kleren voor de meisjes uit haar dorp. Die kleren zien er wel een beetje “anders” uit dan de onze. Ze zien er vooral heel kleurrijk uit.
Tijdens een activiteit van muzische vorming mochten we kleuren mengen. We leerden dat de 3 hoofdkleuren blauw, rood en geel zijn. We kregen de opdracht om met die kleuren te experimenteren. Wat was dat leuk!

Techniekdag : Druktechnieken met eerste, tweede, derde en vierde leerjaar.

De kinderen leerden monodrukken op glasplaten.

Kleurrijke paaskippen en bizarre hanen

De leerlingen van het vierde leerjaar schilderden hun fantasierijke paaskippen en vreemde hanen in diverse kleuren. Als dat geen bont paasfeest wordt…

Techniekdag:techniek met ecoline

Daar de juiste wasco’s niet beschikbaar waren,werd het techniek met ecoline.

Hieronder vind je de resultaten

"Boten ontdekken"

We leerden dat we niet alleen ‘s nachts dromen maar dat we ook wel eens durven dagdromen. Net zoals Anton die heel graag op het gras ligt terwijl hij kijkt naar de bewegende wolken kijkt. In de wolken ziet hij allerlei figuren. En zo begint Anton te dromen over een onderzeeboot…..
Ook wij ontdekten dat er veel verschillende boten bestaan….

Hoera voor Orphée!

We gaan zaaien in de lente!

Hallo allemaal

Na een deugddoende vakantie was het een blij weerzien!
We mochten immers ook twee nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas.
Welkom lieve Lowiek en lieve Elodie!

Deze week werkten we rond het thema: We gaan zaaien in de lente!
We luisterden naar het verhaal: De bloemen van Jules, waarin Jules zaadjes krijgt van zijn buurman om te zaaien.
De volgende morgen liet Jules ons ook zaadjes zien in zijn handen, hele kleine zaadjes.
Daarmee gingen we net zoals in het boek aan de slag. We mochten ze zaaien in een potje  aarde!
Jules bracht ook bloemen mee voor in onze klas. Hij wou ons foppen en liet ons eerst een bloem van papier zien. Toen we aan de bloem mochten ruiken, roken we helemaal niets. Gelukkig had Jules ook echte bloemen mee en die hadden wel een lekker bloemengeurtje. We keken ook buiten naar de bloemetjes. Die waren mooi maar hingen een beetje scheef van de wind…
De zaadjes die we zaaiden worden waterkers. Omdat waterkers snel groeit konden we al snel zien dat er verandering kwam in onze potjes. Elke dag keken we en gaven we ze water en ja hoor, op vrijdag kwamen er kleine witte stengeltjes piepen!
We versierden ons potje met een mooie bloem! We mochten zelf onze kleuren kiezen en scheurden zo stukjes papier. We gaven onze bloem kleur door ze erop te kleven.
We deden ook een kijkspelletje met 3 bekers en een bloemetje. De juf verdraaide de bekers op muziek en wij moesten raden waar het bloemetje zat als de muziek stopte.
We deden ook een associatieoefening waarbij we goed moesten kijken welke bloem er bij welke blaadjes hoorden. We mochten bloemen puzzelen aan de muur, bloemetjes uit het gras plukken met een pincet en bloemen versieren met gekleurde prikkertjes!
In de ontdektafel konden we aan de slag met potgrond, schopjes en bloempotjes!
Het was een hele leuke week die we mochten afsluiten met een feestje!
Vrijdag was pyjamadag en vierden we ook de derde verjaardag van Loïc (zie volgende blog).15 maart: Hoera, voor Loïc!