Sportief opzoekwerk op de iPads

In het thema ‘Als het kriebelt, moet je sporten…’ maakten de leerlingen vandaag kennis met enkele iconen van de Belgische sport. Op de iPad mochten de leerlingen meer te weten komen over Eddy Merckx, wellicht onze allergrootste sporter. Maar ook Tia Hellebaut, Nafi Thiam, Frederik Deburghgraeve, Nina Derwael, Gaston Roelants, Raymond Ceulemans, Kim Clijsters, Robert Van De Walle, Thierry Neuville, Rik Van Looy, Jan Ceulemans, Pieter Timmers en vele anderen passeerden de revue. Zij mochten van elk van deze sporters hun leeftijd en de sport waarin zij uitblonken zoeken en ook op zoek gaan naar de uitschieters in hun palmares. Zo mochten zij ook op zoek naar bijzondere weetjes over elke topsporter. Wist je dat Eddy Merckx een standbeeld heeft in Meensel-Kiezegem? En dat Tia Hellebaut niet alleen reclame maakt voor Pizza Hut, maar ook huwde met haar coach? Wellicht kon je vermoeden dat Nina Derwael al aan gym deed toen ze nauwelijks twee jaar oud was. Maar wellicht weten maar enkele van onze papa’s en mama’s dat Thierry Neuville met zijn Hyundai met een snelheid van 200 kilometer per uur over smalle wegjes rijdt. Natuurlijk vinden de leerlingen het fijn om de iPad aan de slag te gaan en het is ook leerrijk om wat meer te weten te komen over de Belgische topsporters.