Wij gaan naar de dierentuin

Dag mama en papa,

 

Vorige week hebben de kinderen iets meer geleerd over de boerderij, deze week gaat het over de dieren in de dierentuin .. Een voorproefje op onze schoolreis van vrijdag :)

Naast het werken rond de dierentuin, zijn we ook goed in de weer voor alle papa’s .. Wat we precies allemaal aan het uitspoken zijn voor papa’s feest dit weekend, is nog een grote verrassing :)

 We vieren deze week ook nog de verjaardag van Lana en Louve, dus ons weekje zit goed vol ..

 Naast al het feestvieren en onze leuke uitstap, is er ook nog plaats voor leuke activiteiten ..

De dieren zijn uit de dierentuin ontsnapt en het is aan de kleuters om de dieren terug op hun juiste plaats te zetten .. Dat doen ze dmv het volgen van een plannetje .. (= topologie .. naleggen van een opdrachtkaart)

 Sommige dieren zijn onderweg ook hun vriendje kwijt geraakt en die moeten we zien terug te vinden (= matrix)

 We spelen het de wilde dieren en leren zo spelenderwijs de namen van de dieren kennen .. Sorteren de dieren volgens woonplaats (op het land, in de lucht of in het water), eten ze planten of vlees, welke dieren horen er in de dierentuin, .. enz

 We maken ook kennis met het godsdienstverhaal “De Ark van Noah” .. Dat wordt aangebracht met een prentenboek, dmv poppenspel en door een filmpje .. Zo maken de kleuters grondig kennis met

het verhaal .. We kleuren ook een leuke kleurplaat en stempelen een mooie regenboog :)

 We spelen nog verschillende gezelschapsspelletjes en knutselen verder voor vaderdag :)

Vrijdag sluiten we de week af met onze hele leuke uitstap :)