Overal eitjes met Pasen!

Hallo iedereen!

De voorbije week werkten we in de klas rond het thema eieren met Pasen.
We laten jullie graag zien wat we allemaal hebben gedaan.

Maandagmorgen kregen we bezoek van drie kakelende kipjes!
Ze hadden heel bijzondere eieren gelegd! Fopeitjes met allerlei kleuren, tekeningen en figuren. Sommigen hadden een lintje en anderen niet.
De eitjes met een lintje gebruikten we om onze paasboom te versieren. Met de overige eitjes mochten we in de maistafel spelen!

Dinsdagmorgen hadden onze drie kipjes opnieuw eitjes gelegd. Deze keer waren het eieren met stippen!
Zo mochten we ook stippen op een reuzeei schilderen terwijl we ondertussen een stippenlied meezongen:

Rode stippen op een ei
en een mooie strik er bij!
Ik heb een ei voor jou en een ei voor mij,
welke kleur kies jij?

We schilderden ook voor ons paasmaandje en we speelden ook in de hoekjes van de klas.

Woensdagmorgen hadden we opnieuw eitjes van de kipjes.
We waren vol ongeduld aan het wachten op eitjes om op te eten en deze keer hadden de kipjes echte eitjes voor ons gelegd. Twee witte en een bruin ei. We mochten raden welk eitje door welk kipje werd gelegd en dat wisten we snel! En dan mochten we eitjes smullen! Mochten we er zo in bijten? Nee hoor, we maakten de eitjes klaar op het vuur! We vonden ons zelfgemaakt roerei heerlijk en daarom bakten we nog een tweede keer eitjes in de pan! Opnieuw smulden we alles op! Mmmm, heerlijk!

We speelden ook in de hoekjes en schilderden verder aan onze paasmandjes!

Donderdag had onze bruine kip een verhaal mee over zichzelf. Het verhaal: ‘Kom uit je ei, kleintje!’. Mama kip probeert van alles om haar kleintje te kunnen zien, wiegen, er voor koken, het begraven en water geven, een dekentje breien, … Mama kip is dan zo uitgeput van te proberen dat ze moe in slaap valt dicht bij haar ei. Mama kip wordt dan wakker gemaakt door haar eitje dat langzaam breekt! Daar is haar kleintje!
En ja hoor, onze kippetjes hadden deze keer geen ei gelegd maar het bruine kippetje had haar drie kleintjes meegebracht! Wat fijn zo drie kleine kuikentjes op bezoek!

We konden na de middag even fietsen. We sloten de dag af met een luisterspel. Waar konden we de kip horen kakelen? Dat vonden we super!

Vrijdag hadden de kippetjes opnieuw allerlei eitjes gelegd! We hadden ook twee mandjes, een grote mand en een klein mandje. We sorteerden de eitjes dan ook en legden alle grote eieren in de grote mand en alle kleine eitjes in het kleine mandje.

We werkten onze paasmandjes af en genoten van het mooie weer!
Dat was best vermoeiend :)
We sloten onze dag en ook onze week af in ons kringetje en maakten ons klaar om naar huis te gaan!

Een hele fijne vakantie voor jullie allemaal!
We duimen voor mooi weer! Tot dinsdag na de vakantie!