We vieren feest voor Sinterklaas en zwarte piet!

Hallo iedereen!

De voorbije twee weken werkten we in de klas rond Sinterklaas en Zwarte Piet! Dat vonden we best spannend en superleuk!
We deden dan ook een heleboel activiteiten om Sinterklaas en Zwarte Piet beter te leren kennen:

* We knutselden een pietenmuts of een mijter zodat we er op ons best konden uitzien om de Sint en zijn Zwarte Pieten te ontvangen op school en in onze klas. 
* We stempelden een boot of de Sint op het dak.
* We experimenteerden met houtskool. Vrij tekenen en dan alles uitwrijven met onze handjes en zo werden wij ook zwarte pietjes!
* We mochten pietjes met dezelfde kleur bij elkaar kleven. We hebben Sint en Piet geholpen bij het aankleden want op de tekening stonden Sint en Piet in hun ondergoed. Wij moesten goed kijken en nadenken welke kledingstukken voor wie waren.
* We deden samen schrijfdans met scheerschuim en gaven de Sint zo een prachtige witte baard met streepjes, krullen, cirkels, …
* We luisterden naar het verhaal 'Klaasje Sinterklaasje', meerdere keren zelfs want we vonden het een heel leuk boek. Net als Klaasje uit het boek mochten we oefenen om over de daken te lopen. We klommen op het trapje, over de tafels en zo op de stoel terug naar beneden.
We keken ook naar de juf terwijl ze poppenkast speelde over de Sint en natuurlijk mochten we vertellen over de Sint die bij ons thuis kwam.
* We proefden van mandarijntjes, speculaas en chocolade, mmmm...
* We luisterden regelmatig naar Sinterklaasliedjes, we zongen samen met de blokfluit, maakten samen muziek met instrumenten en leerden een lied over zwarte piet:

Zwarte Pietje, BOE BOE BOE
Zwarte Pietje, BOE BOE BOE
Jij klimt op de daken, niemand die je ziet!
Zwarte Pietje je krijgt me niet!

* We versierden Sint, Piet of de Staf met plasticine, speelden in de zandtafel, versierden mijters met diamantjes, maakten puzzels, ...
We vonden het ook super om ons te verkleden in Sint of Piet!

We kregen op maandag bezoek in onze klas! Plots stond Zwarte Piet zomaar voor ons raam!
Hij kwam binnen koekjes strooien en gekke dansjes doen! We waren onder de indruk en heel erg stil. Sommigen gingen gewoon een praatje maken met Zwarte Piet en anderen waren heel voorzichtig en op hun hoede … We waren in ieder geval heel blij met de lekkere koekjes. Voor we naar huis gingen zetten we ook onze schoen met een wortel en een raapje!
En dinsdagmorgen werd het tijdens het open onthaal opnieuw heel stil! Ja hoor, de Sint kwam langs want we zaten al allemaal lekker te smullen van de koekjes en chocolaatjes! We mochten uiteraard een en ander proeven maar we deden het meeste in een doosje om tussendoor van te smullen.
Op donderdag 6 december kwam de Sint op bezoek. Hij kwam ook bij ons langs in de klas en vertelde dat we het superflink doen in de visjesklas! We kregen dan ook een heleboel cadeautjes!
Na het samen uitpakken, mochten we heel veel spelen! Heerlijk vonden we dat! En natuurlijk hebben we de Sint en zijn Zwarte Pieten ook dank je wel gezegd en fijn uitgezwaaid.
Het was een superleuk thema! Geniet van de foto's.
(Het bezoek van de Sint zal op een afzonderlijke blog te zien zijn)