Wat zit er in de zak van zwarte piet?

Tijdens de laatste week van Sinterklaas, maakten we alles klaar voor de grote dag ..

We maakten een mooie kroon om de Sint mee op te wachten en werkten vooral met en rond speelgoed .. Om te beginnen deden we eerst een brainstorm over Sinterklaas en Zwarte Piet, om te weten te komen wat de kleuters er al van kenden ..

We speelden het grote pakjesspel .. We moesten het juiste schaduwspeelgoed zoeken van het schaduwprentje en dan ook het juiste kleurprentje van het schaduwspeelgoed .. De kleuters moesten dan het speelgoed volgens opdracht in de kast leggen (de beer boven het vliegtuig, de bal naast de beer, ..) .. Als afsluiter moesten ze dan de speelgoedkast naleggen op een lege speelgoedkast (topologie) ..

We leerden een heel leuk liedje en dansje, dat we gingen brengen aan de Sint .. We deden ook verschillende spelletjes met speelgoed : Welk speelgoedje is er weg? Welk speelgoed voel ik? Welk speelgoed hoort bij elkaar en waarom? Welk speelgoedje rijmt op .. ? Ik steek in de zak en ik neem mee ..

Het stapelspel met speelgoed viel ook goed in de smaak !! Dan moesten de kleuters volgens opdrachtkaarten het speelgoed naleggen en ook de begrippen boven en onder kwamen ook veel aanbod. Natuurlijk luisterden we ook elke dag naar Sinterklaasmuziek, keken naar "Dag Sinterklaasje" en luisterden naar prachtige verhaaltjes ..

Na de grote dag deden we het een beetje rustiger aan en speelden we vooral met het mooie speelgoed dat we van de Sint gekregen hadden :)

Hop naar Kerstmis !!!