Hoog bezoek in de klas

Jawel, natuurlijk kwam Sinterklaas ook langs in het vijfde en zesde leerjaar. En de Zwarte Pieten amuseerden zich in de derde graad met het spelen van een Memoryspel. Maar op de verjaardag van de heilige man hadden we nog leuk bezoek. Zo kregen wij Nikola Storm, profvoetballer en één van de smaakmakers van KV Mechelen, over de vloer. In het kader van ons thema ‘Als het kriebelt, moet je sporten…’ gingen wij op zoek naar de verschillen tussen topsport en amateursport. Aan de hand van een interview kregen wij zicht op hoe het leven van een topsporter er uit zag en leerden wij Nikola beter kennen. Zo weten wij dat hij zich bij Malinwa goed in zijn vel voelt en hij met deze ploeg graag de stap naar de Jupiler Pro League wil zitten. Ook in moeilijke tijden blijft hij een supporter van Real Madrid en volgt hij de prestaties van Christiano Ronaldo op de voet. Hij heeft ook een vriendin, een broer en een hondje. ‘The Fast and The Furious’ is één van zijn lievelingsfilms en blauw vindt hij een leuke kleur. En zo kwamen wij nog veel meer te weten over het leven van een Nikola. Na een groepsfoto en het uitdelen van handtekening mochten de jongens en meisjes als echte journalisten aan de slag en een leuk verslagje maken van de ontmoeting met deze profsporter.